Lapset pihalla lähdössä juoksuun

Liikkuva varhaiskasvatus -toiminnan arviointi käynnistyy

Valtion liikuntaneuvosto on tilannut Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman ulkoisen arvioinnin toteuttamisen Kansalliselta koulutuksen arviointikeskukselta (Karvi). Arviointi käynnistyy joulukuussa 2023, ja arvioinnin tulokset julkaistaan kesäkuussa 2024.

Liikkuva varhaiskasvatus on julkaissut seurantaraportteja toimenpiteiden toteutumisesta. Valtion liikuntaneuvosto on myös arvioinut suppeasti Liikkuva varhaiskasvatus -toimintaa sekä yleisemmin liikuntaa varhaiskasvatuksessa osana opetus- ja kulttuuriministeriön arviointiaan (valtion liikuntaneuvoston julkaisuja 2023:17). Ohjelmasta ei ole aiemmin toteutettu perusteellista ulkoista arviointia.

Liikkuva varhaiskasvatus -arvioinnin tavoitteena on tuottaa tietoa toiminnan tuloksista sekä vaikutuksista ja vaikuttavuudesta. Tavoitteena on myös tuottaa tietoa toiminnan organisoinnista, ohjauksesta ja seurannasta sekä hankeavustamisesta. Lisäksi arvioinnissa esitetään johtopäätökset ja kehittämissuositukset Liikkuva varhaiskasvatus -toiminnan kehittämiseksi.

Lisätietoja Valtion liikuntaneuvoston tiedotteesta.