Pyöräilyeskari

Pyöräilyeskari – pyöräily luontevana osana päiväkotipäivää

Minkä ikäisenä pyöräilykasvatuksen voi aloittaa varhaiskasvatuksessa tai koulussa? Tuusulanjärven päiväkodin Orvokki-eskareiden mielestä viimeistään eskari-iässä.

Tuusulassa toimivassa pyöräilyeskarissa pyöräily on vakiintunut osaksi päiväkotiarkea, ja sen vaikutukset näkyvät niin lasten motorisissa taidoissa kuin liikenneturvallisuudessakin. Tuusulajärven päiväkodissa pyöräilyeskari tuo liikennekasvatuksen lähemmäs lasten arkea, sillä siellä pyöräillään 2-3 päivänä viikossa. Toimintaan ovat olleet tyytyväisiä niin lapset, kasvattajat kuin huoltajatkin.

Mitä pyöräilyeskarissa tehdään?

Pyöräilyeskarissa poljetaan esimerkiksi kaikki retket pyörällä: käydään lähimetsissä, urheilukeskuksessa, luistelemassa, museoissa, kotikirkossa – siellä, missä eskarit nyt ylipäänsä käyvät. Viikossa on kaksi- kolme pyöräilypäivää. Joskus pyöräillään myös koulun pihalla ja rakennetaan erilaisia ratoja, joiden avulla harjoitetaan pyöräilynhallintaa ja jonossa ajamista.

Yleensä vuosi etenee niin, että syksyllä harjoitellaan ja siitä edetään pyöräilemään liikenteen sekaan –turvallisuus edellä. Esimerkiksi reitit suunnitellaan etukäteen niin, ettei autoteitä ole vieressä ja käytetään aina pyöräteitä. Reiteillä myös huomioidaan ja käydään nimenomaan läpi liikennesääntöjä. Eskarilla on käytössään myös yksi varapyörä, jolla matka taittuu, jos oma on unohtunut kotiin tai vaatii huoltoa.

Mistä voin lukea lisää?

Miten pyöräilyeskari toimii käytännössä? Millaisia konkreettisia etuja pyöräilyeskari tuo päiväkotiin ja perheille? Tutustu Tuusulajärven päiväkodin pyöräilyeskariin Fiksusti kouluun -sivustolta.

Lue lisää pyöräilyeskarista!

 

Katso uusimmat ideamme!