Kuvitetut pihasäännöt

27.09.2022 | 13:35

Kuvatuki on ollut käytössä jokaisella ryhmällä jo pitkään. Halusimme tehostaa lapsen kuulluksi tulemista myös ulkona sekä selkeyttää aikuisille meidän pihasääntöjä.

Halusimme kääntää kasvattajien roolin pihalla valvojasta liikuttajaksi, joten valvontasektorit nimettiin liikuntasektoreiksi.

Kuvatauluun valittiin neljä ns. liikuntasektoripaikkaa, jotka kuvattiin. Portti/pyöräilypiha, kiipeilyteline, keinut sekä hiekka-alue. Kuvien alle kirjattiin muutama turvallisuushuomio sekä mitä ko. aluella SAA tehdä.

Turvallisuus huomioita oli, että portin saa avata ja sulkea vain aikuinen. Pyöräilypihalla saa ajaa 4 lasta kerrallaan. Keinuissa saa olla kaksi lasta ja niissä saa seistä. Kiipeilytelineeseen ei viedä leluja. Pienessä liukumäessä saa kiivetä myös ylöspäin. Ketään ei saa satuttaa.

Taulut ovat kiinni ikkunoissa, niin että kuvat näkyvät ulos, jolloin ne ovat aina näkyvillä eikä niitä tarvitse siivota pois iltapäivisin varastoon.

Kuvat auttavat lasta keksimään mieluista tekemistä ulkona sekä sijaisia, uusia työntekijöitä, opiskelijoita sekä vanhempia omaksumaan pihasäännöt nopeammin.

Ulkovaraston oveen on lisätty vielä muitakin leikinvalintakuvia ulkoilun aktivoimiseksi, sekä talvella tarvittiin hiihto-, luistelu- ja pulkkailukuvia.

Lisää toimintatapoja

Perinteinen laskiaisrieha pidettiin päiväkodin pihalla. Vaikka ei ollut lunta, eikä perinteisiin talviriehoihin päässyt osallistumaan,...


5. Ympäristö haastaa ja hauskuuttaa

Toimintakorit: Toimintamme on ollut jo pitkään luonnossa ja lähiympäristössä. Teimme toimintakoreja eri toiminnoille, jotka...


5. Ympäristö haastaa ja hauskuuttaa

Olemme laittaneet päiväkotiemme pihaleikkisäännöt julkisille pedanet sivuillemme perheiden tutustuttavaksi. Keräämme sähköisellä kyselyllä perheiltä palautetta...


5. Ympäristö haastaa ja hauskuuttaa