Ruusiksen Riennot

27.09.2022 | 13:35

Ruusulaakson päiväkodissa kehitettiin aamuihin Ruusiksen Riennot, joiden tarkoituksena on saada lisättyä liikettä lasten sekä koko perheiden aamuihin. Ruusiksen Rientojen ohjekyltti ilmestyy ajoittain päiväkodin portille, joka ohjeistaa pieneen liikuntasuoritukseen päiväkotiin saapuessa. Tehtävät ovat nopeita ja helppoja toteuttaa ja niiden ei ole tarkoituksena tuoda perheille enempää kiirettä aamuun vaan päinvastoin; hauska liikuntatehtävä houkuttelee lasta saapumaan innostuneena päiväkotiin! :-) Toivomme toki myös, että perheet/vanhemmat suorittaisivat liikuntatehtävän myös tullessaan ja siten liikunnan ilo olisi yhteinen (mahdollisuuksien mukaan).

Ruusiksen Rientojen liikuntatehtävät ovat muun muassa tällaisia (liikuntatehtävään on aina sekä sanallinen että kuvallinen ohje):


Kulje temppurataa pitkin päiväkotiin!
Hypi 10 pomppua trampoliinilla ennen päiväkotiin tuloa!
Hyppää vanteelta vanteelle kulkiessasi kohti päiväkotia!
Kulje kartioiden väli tasajalkaa hyppien!
Kulje päiväkodin ovelle saakka yhdellä jalalla kinkaten (vaihda välillä jalkaa)!
Käy juoksemassa yksi kierros pihaa ympäri, sykettä sydämeen!
Kokeile pussihyppelyä kartioiden välinen matka!
Ratsasta keppihevosella pieni lenkki. Kokeile, miten laukka-askel onnistuu!
Kulje penkki päästä päähän tasapainoillen!
Hyvä aamu alkaa tanssilla! Pyörähtele muutama tanssiaskel musiikin tahdissa! (pihalla soi musiikki)
Juokse päiväkodin ovelle niin lujaa, kuin osaat!
Laske liukumäki yhden kerran alas ennen päiväkotiin saapumista! 


Ohjeistuksen ja tarvittavat välineet liikuntatehtävää varten valmistellaan joko edellisenä iltapäivänä tai kyseisenä aamuna aamuvuorolaisen toimesta.

Päiväkodissamme on kaksi erillistä pihaa/sisäänkäyntiä, joten liikuntatehtävien soveltaminen eri ikäryhmille on helppoa. Pienet saapuvat omasta sisäänkäynnistä, jolloin pienten pihalle voidaan valita pienille sopiva Ruusiksen Rientojen tehtävä, kun taas 3-6 -vuotiaat saapuvat päiväkotiin eri pihan kautta, jossa heitä odottaa heille suunnattu liikuntatehtävä.

Ruusiksen Rientojen toteutustapaa on työtiimissämme kehitetty ja muokattu moneen kertaan, jotta käytännöstä saataisiin toimiva ja säännöllinen. Syksyllä kehitystyö jälleen jatkuu ja toteutus tällaisessa muodossa pääsee kokeiluun! :-)

Lisää toimintatapoja

Jokainen ryhmä jakoi lapsille kotimatkabingolomakkeet ja niitä täytettiin vanhempien kanssa viikon ajan. Viikon päätteeksi...


2. Kohti liikkuvaa elämäntapaa

Isossakyrössä on perheille ollut liikuntapassit, mitä palautettiin tosi hyvin. Olemme järjestäneet myös erilaisia liikunnallisia...


2. Kohti liikkuvaa elämäntapaa

Tänä keväänä olemme jakaneet perheille liikkumisen vinkkejä hyödyntäen mm.meidän facebook -sivuja. Olemme myös laittaneet toimipisteemme ympäröivään leikkipuistoon perheille tehtävävinkkejä, joita he...


2. Kohti liikkuvaa elämäntapaa