5 liikunnallista lahjaa äitienpäivään

Voisiko äitienpäivälahja olla tänä vuonna liikunnallinen? Liikunnallisen lahjan voi helposti kirjoittaa päiväkodissa jo valmiiksi tehtyyn korttiin tai lisätä valmiin lahjan kaveriksi. Tässä tekstissä jaamme viisi liikunnallista lahjaideaa äidille.

1. Pyöräretki

Äidille voi antaa lahjaksi yhteisen pyöräretken. Pakatkaa retkelle mukaan eväät tai pyöräilkää katsomaan, olisiko tuttu jäätelökioski jo avannut ovensa. Toisen vanhemman kanssa äidille voi antaa lahjaksi myös pyöränhuollon, sillä pyöräilykausi on vasta aluillaan.

2. Lintubongaus

Lähtekää äidin kanssa bongaamaan kevään ensimmäisiä lintuja ja lintujen ääniä. Pitäkää löydöistänne kirjaa tai ottakaa kilpailu, kuka perheestä bongaa lintuja eniten. Lintubongauksen voi helposti yhdistää myös pyöräretkeen, piknikiin tai koiran ulkoiluttamiseen.

3. Perheliikuntaa kotona

Huonon sään yllättäessä äidin kanssa voi liikkua myös kotona sisätiloissa. Neuvokkaan perheen sivuilla on runsaasti vinkkejä perheliikuntaan ja -jumppailuun. Miltä kuulostaa esimerkiksi olohuonesirkus tai eläinjooga äidin kanssa?

4. Julkisilla kulkuvälineillä geokätköilemään

Lähtekää seikkailulle ja etsimään geokätköjä julkisilla kulkivälineillä. Geokätköily on hauska koko perheen yhteinen harrastus. Se on aivan kuin aarteenetsintää. Voit katsoa geokätköilyn virallisilta verkkosivuilta kotikaupunkisi geokätköt. Selvitä sitten, pääsisikö lähelle kätköpaikkaa julkisilla kulkuvälineillä. Jos geokätköily ei onnistu, myös omassa kotipihassa voi piilottaa aarteen äidin etsittäväksi.

5. Luontotaideteos / luontokortti

Äidin kanssa voi tehdä yhdessä taideteoksen lähiluontoon. Napatkaa mukaan käpyjä, keppejä, kiviä, neulasia, hiekkaa ja kevään ensimmäisiä kukkasia. Taideteoksen voi myös tehdä luontoon jo ennakkoon, ikään kuin äitienpäiväkortiksi, ja viedä sitten äidin katsomaan sitä. Luontotaideteoksen tai -kortin voi myös luoda yhdessä päiväkodin pihaan piristämään kaikkia äitejä.

Tutustu muihinkin koko perheen liikuntaideoihin!