Arkiseikkailu mukana esiopetuksen arjessa

Arkiseikkailu tulee jälleen ensi syksynä! Arkiseikkailu kannustaa aikuista ja lasta ihmettelemään lähiympäristöä yhdessä kaikilla aisteilla ja liikkuen. Kotkalaisessa Aittakorven esiopetusyksikössä osallistuttiin Arkiseikkailuun viime syksynä. Varhaiskasvatuksen opettaja Tiina Seppälä kertoo, miten Arkiseikkailu näkyi Aittakorven arjessa.

Arkiseikkailu on Liikkuva varhaiskasvatus ja Liikkuva perhe -ohjelmien yhteinen varhaiskasvatusyksiköille ja perheille suunnattu kampanja, jossa tutustutaan yhdessä lähiympäristöön. Kampanjaa vietetään tänä vuonna 26.9.–7.10.2022. Perheet saavat bingoruudukon, jossa on erilaisia tehtäviä luonnon tarkkailuun ja liikkumiseen. Varhaiskasvatusryhmässä kootaan nähtyä ja koettua yhteiseen julisteeseen.

Arkiseikkailun tavoitteina on kannustaa perheitä liikkumaan ja ihmettelemään ympäristöä yhdessä, kannustaa aktiiviseen kulkemiseen kodista varhaiskasvatukseen sekä tukea onnistumisen kokemuksia ja lisätä lasten osallisuutta. Kampanja tarjoaa varhaiskasvatusyksiköille konkreettisen työkalun liikkumissuositusten mukaiseen yhteistyöhön perheiden kanssa.

Kotkassa, Aittakorven koulun esiopetusyksikössä, osallistuttiin Arkiseikkailuun viime syksynä. Varhaiskasvatuksen opettaja Tiina Seppälä kertoo, että Arkiseikkailu tuotiin esiin eskarilaisten jokapäiväisessä aamupiirissä.

– Luin Arkiseikkailua esittelevän kirjeen koko ryhmälle, jonka jälkeen jokainen lapsi sai vaikuttaa siihen, miten Arkiseikkailu näkyy esiopetuksessamme. Sen jälkeen lapset saivat piirtää bingoruudukkoon asioita, joita he halusivat luonnosta löytää. Lapset piirsivätkin innoissaan esimerkiksi sieniä, erilaisia eläimiä, puita ja puunlehtiä. Niitä sitten yhdessä pihalta bongailtiin, Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan eskarilaiset olivat hyvin innostuneita tavasta, jolla Arkiseikkailuun osallistuttiin, sekä liikkumisen ja piirtämisen yhdistämisestä . Aittakorven esiopetuksessa on Arkiseikkailun ulkopuolellakin tehty paljon metsäretkiä, ja lapset ovat innokkaita metsässä liikkujia.

Arkiseikkailun ilmoittautuminen on nyt auki, ja kampanjaan voivat ilmoittautua päiväkodit ja perhepäivähoidon tiimit. Kaikki Arkiseikkailun materiaalit ovat myös verkossa kaikille saatavilla. Mukaan kampanjaan pääset ilmoittautumaan tästä linkistä.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Tiina Seppälä
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Varhaiskasvatuksen opettaja, Aittakorven esiopetus
  • Sähköposti: tiina.1.seppala@kotka.fi

Jäikö jotain kysyttävää?

Ota yhteyttä