Isänpäivän liikuntarata

Isänpäivän liikuntarata

Isänpäivän lähestyessä Ylästön päiväkodissa Vantaalla syntyi idea isänpäivän liikuntaradasta, jossa lapsi ja aikuinen voivat käydä yhdessä liikkumassa iltapäivän hakutilanteessa.

Idea isänpäivän liikuntaradasta lähti Ylästön päiväkodista siitä, kun päiväkoti halusi antaa toiminnallisen isänpäivälahjan kaikille päiväkodin lapsille. Päiväkodissa ideoitiin lasten ja aikuisten yhteinen temppurata päiväkodin saliin, jossa lapsi ja aikuinen voivat liikkua yhdessä iltapäivän hakutilanteessa.

– Olen itse myös liikunnan ammattilainen, ja aina kun päiväkodissamme on mahdollisuus liikuttaa lapsia ja perheitä yhdessä, käytämme tilaisuuden hyväksi, kertoo idean käytännön toteutuksesta vastaava Tiina Paasikunnas. 

Paasikunnas sanoo, että perheliikunta antaa hyviä yhteisiä kokemuksia lapsille ja aikuisille sekä tarjoaa tietysti liikunnan iloa. Päiväkodin temppuradalla on luvassa muun muassa trampoliini, liukumäki, hyppy isolle patjalle, tunneli, tasapainoilua, sählyä, jalkapalloa ja koripalloa.

– Positiiviset ja hauskat kokemukset antavat hyvän alustan perheiden kanssa tehtävälle yhteistyölle. Ehkäpä joku saa myös innostuksen kipinän kotiin!

Viime vuonna Ylästön päiväkodissa järjestettiin samanlainen isänpäivätapahtuma, joka oli menestys. Lapset ja vanhemmat viihtyivät radalla ja lähes kaikki perheet käyttivätkin yhteisen liikuntatilaisuuden hyväksi. Tapahtumasta on kumpanakin vuonna tiedotettu perheitä sähköpostilla, tekstiviestitse, suullisesti sekä ryhmien ilmoitustauluilla.

– Osa perheistä viihtyi salissa koko tapahtuman ajan, eikä lapsia meinannut saada sieltä millään lähtemään kotiin, Paasikunnas summaa iloisesti.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Tiina Paasikunnas
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Ylästön päiväkoti, Vantaa

Onko sinulla idea, jonka haluaisit jakaa muillekin?

Lähetä ideasi