Kirkkonummiseikkailu vie perheet seikkailulle luontoon

Kirkkonummiseikkailu on 19 luontokohdetta yhteen kokoava seikkailu, joka kannustaa perheitä liikkumaan luonnossa yhdessä. Mikäli seikkailu luonnossa ei onnistu, Kirkkonummiseikkailuun voi osallistua myös toiminnallista lautapeliä pelaten.

Kirkkonummiseikkailu on luotu yhdessä

Kirkkonummiseikkailu on maksuton perheille suunnattu seikkailu, joka kokoaa yhteen tietoa retkikohteista ympäri Kirkkonummea. Kirkkonummiseikkailua varten on tehty innostavasti kuvitettu kartta, johon on valittu 19 retkikohdetta. Kartan on kuvittanut Annukka Mäkijärvi. Kartta kannustaa perheitä ja perheiden pienimpiä suuntaamaan luontoon ja kokemaan liikunnan riemua yhdessä.

– Kartan kohteet on valittu poikkihallinnollisessa yhteistyössä kunnan eri toimijoiden kanssa. Niihin liittyen on kuultu myös huoltajia erilaisten tapahtumien yhteydessä. Halusimme kohteita valitessamme selvittää, millaisissa retkikohteissa perheet tykkäävät vierailla, kertoo Liiku mun kanssa! -hankekoordinaattori Essi Kaipainen.

Jokaisesta Kirkkonummiseikkailun kohteesta on kirjoitettu kohdekuvaus, joiden luomisessa myös lapset ovat olleet mukana. Kaipainen kertoo, että päiväkotien liikuntavastaavat ovat näyttäneet lapsille kuvia kohteista ja kirjanneet sitten ylös lasten reaktiot ja kommentit. Näiden pohjalta jokaiseen kohteeseen on kirjoitettu persoonallinen ja lapsenmielinen kohdekuvaus. Kohdekuvaukset löytyvät Kirkkonummiseikkailun verkkosivuilta.

– Kirkkonummiseikkailun ydinajatuksena on koota tietoa valikoiduista retkeilykohteista yhteen yhdelle ja selkeälle verkkosivulle. Tähän asti tiedot kohteista ovat olleet hajallaan eri verkkosivuilla. Nyt kohteet ja niihin saapuminen on pureskeltu perheille valmiiksi. Perheille jää siis vain se tärkein – liikkuminen ja yhdessä tekeminen, Kaipainen summaa.

Jokaisessa Kirkkonummiseikkailun kohteessa odottaa liikuntaleikki, jonka voi leikkiä yhdessä perheen kanssa retkeilyn lomassa. Lisäksi seikkailun verkkosivuilta on ladattavissa seikkailudiplomi, johon voi rastittaa ne kohteet, joissa on vieraillut.

– Kirkkonummiseikkailu on meidän kaikkien yhteinen, ja seikkailemaan saa tulla kauempaakin! Verkkosivusto on koottu suomeksi ja ruotsiksi, jonka lisäksi kohdekuvaukset voi kuunnella sivustolta ääneen luettuina, Kaipainen sanoo.

Seikkailla voi myös pelilaudalla

Kaipainen kertoo Kirkkonummen olevan maantieteellisesti suuri kunta, ja siksi onkin ymmärrettävää, ettei matkaaminen kartan kohteisiin ole kaikille perheille mahdollista. Kirkkonummiseikkailuun voi kuitenkin osallistua myös toiminnallista lautapeliä pelaten. Lautapelissä edetään tehden esimerkiksi kyykkyhyppyjä aina nopan osoittaman luvun verran, ja pysähdyspaikoilla tutustutaan pelilaudan kohteisiin Kirkkonummiseikkailun verkkosivuilla.

Kirkkonummiseikkailu on toteutettu Kirkkonummen varhaiskasvatuksen Liiku mun kanssa! -hankkeessa, jota rahoitetaan liikunnallisen elämäntavan paikallisella kehittämisavustuksella.

Kirkkonummiseikkailun sivut suomeksi

Kirkkonummiseikkailun sivut ruotsiksi

    Yhteystiedot
  • Nimi: Essi Kaipainen
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Liiku mun kanssa! -hankekoordinaattori
  • Sähköposti: essi.kaipainen@kirkkonummi.fi