Liikunnallisten satukirjojen kansikuva.

Liikunnalliset satukirjat

Seinäjoen varhaiskasvatuksen liikunnalliset satukirjat motivoivat lapsia harjoittelemaan monipuolisia motorisia taitoja sadun maailmassa. Kirjoja on kolme erilaista eri-ikäisille lapsille, ja seuraavaan kirjaan voi siirtyä aina motoristen taitojen kehittyessä. Satukirjat kannustavat myös perheliikuntaan.

Seinäjoen varhaiskasvatuksessa luotiin kolme erilaista liikunnallista satukirjaa, joiden avulla lapsi kasvaa ja kehittyy toiminnallisten satujen ja niissä esiintyvien motoristen perustaitojen avulla. Varhaiskasvatuksen nuoremmille lapsille on suunnattu kirjasarjan Kaahijat -kirja, josta siirrytään lapsen omassa tahdissa Konhoottajat -kirjaan ja siitä taitojen kehittyessä Temppuulijat –kirjaan.

– Idea liikuntasatukirjoihin lähti, kun mietimme Porukalla liikkeelle –hankkeessa varhaiskasvatusikäisten lasten motoristen taitojen kehittymisen tukemista. Työssämme olemme huomanneet, että mielikuvituksen ja sadun maailma innostaa passiivisempiakin lapsia liikkumaan, pohtii Seinäjoen varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Piia Taurula.

Jokaisessa kirjassa on neljä satua, joista yksi on suunnattu perheiden yhteiseen liikuntaan. Kolme muuta satua kannustavat varhaiskasvattajia liikuntasatujen pariin ja lasten kanssa erilaisiin ympäristöihin; sisälle, päiväkodin pihaan ja metsään. Saduissa temppuillaan yhdessä Pupu-pompun, Kettu-ketterän, Siili-sisun ja Karhu-kestävän kanssa. Satujen liikekuvat ovat myös tulostettavissa ja niitä on kiva käyttää liikuntataitojen harjoittelun innostajana.

– Liikuntasatukirjat liikuntakortteineen on otettu innolla vastaan Seinäjoen varhaiskasvatuksessa. Jokainen lapsi on saanut oman kirjansa. Varhaiskasvattajat ovat kokeneet liikuntasatukirjat ja –kortit hyvinä monipuolisina työvälineinä, Taurula summaa.

Liikuntasatukirjat ja -kortit ovat ilmaiseksi nähtävissä ja ladattavissa Seinäjoen verkkosivuilla.

Satukirjat on toteutettu Porukalla liikkeelle ja Porukalla luontoon -hankkeissa Seinäjoen varhaiskasvatuksen ja liikuntapalvelujen yhteistyöllä. Kirjat ovat ideoineet varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Piia Taurula ja liikuntapalvelujen liikunnanohjaaja Johanna Lähdesmäki. Satukirjojen kauniin kuvituksen on taiteillut Seinäjoen varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Anne Rapo.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Piia Taurula
  • Sähköposti: piia.taurula@seinajoki.fi
  • Puhelinnumero: 0405161171

Onko sinulla idea, jonka haluaisit jakaa muillekin?

Lähetä ideasi