Isän kanssa.

Liikunnallisia lahjoja isänpäivään

Isänpäivälahja voi olla myös liikunnallinen! Parhaimmillaan isänpäivälahjan liikunta-aktiviteettiin voi osallistua koko perhe. Teija Lehtmäki Peippolan päiväkodista sekä Elina Hokkanen Mäyränkorven päiväkodista jakavat tässä tekstissä heidän päiväkotinsa ideat liikunnallisiin isänpäivälahjoihin.

1. Isänpäivän geokätköily – Peippolan päiväkodin eskarit

– Kävimme lasten kanssa viime vuonna piilottamassa geokätkön isille isänpäiväyllätykseksi tuttuun metsään. Saatekirje, jossa kerrottiin lisää geokätköstä, oli isänpäiväkortin mukana, Lehtmäki kertoo.

Metsään oli laitettu erilaisia, kivoja ja liikunnallisia tehtäviä, joita isät yhdessä lasten kanssa tekivät. Liikunnalliset tehtävät johdattivat geokätkölle. Geokätkössä oli pieni aarre ja vihkonen, johon pystyi jättämään terveisensä.

– Lapset olivat isänpäivän geokätköilystä todella innoissaan. Vihkoseen jätettyjä terveisiä kuvineen oli myös kiva katsella yhdessä eskareiden kanssa, Lehtmäki summaa.

2. Isänpäivän pihasuunnistus – Mäyränkorven päiväkoti

–  Iltapäivän hakutilanteessa lapset pääsivät vanhemman kanssa yhdessä etsimään pihalle piilotettuja eläinten kuvia, Hokkanen sanoo.

Jokaisen pihalle piilotetun eläinkuvan taakaa löytyi kirjain, jonka lapsi kirjoitti omalle suunnistuslapulleen samaa eläintä esittävän kuvan alle. Tehtävänä oli ratkaista, mikä sana kirjaimista muodostuu.

– Sanoista tuli lopulta ONNEA ISÄ! Hokkanen kertoo.

Kuva isänpäivän pihasuunnistuslapusta alla.

Isänpäiväsuunnistuksen lappu.

Onko sinulla idea, jonka haluaisit jakaa muillekin?

Lähetä ideasi