Liikunnan vuosikello -työkalu suunnittelun tukena

Muuramen kunnan Liikunnan vuosikello -työkalu on tehty varhaiskasvatuksen henkilöstön työn helpottamiseksi sekä mielekkyyden lisäämiseksi. Vuosikellon tarkoituksena on helpottaa suunnittelua, auttaa kiireen keskellä sekä sujuvoittaa liikunnan integroimista osaksi päiväkodin kiireistä arkea.

Muuramen Liikunnan vuosikello tarjoaa vuoden esimerkkirakenteen suunnittelun avuksi. Sen lisäksi liikuntakello tarjoaa myös kaiken materiaalin ja ideat siihen, millä keinoin ja leikein kutakin aihetta ja taitoa voidaan käsitellä. Leikkejä ja materiaaleja löytyy vuosikellosta aina ryhmäytymisestä ja kehontuntemuksesta sääntöleikkeihin ja lattiateippauksiin asti. Leikkejä löytyy joka lähtöön ja ihan jokaiselle leikkijälle.

Liikuntakello on hyvä työkalu kasvattajalle, sillä leikkien ja ideoiden lisäksi se tarjoaa vinkkejä ohjaukseen, arjessa tapahtuvaan havainnointiin sekä vanhempien kanssa tehtävän yhteistyön edistämiseksi. Liikunnan vuosikellosta löytyy helposti myös fyysisen aktiivisuuden suositukset sekä tietoa motorisen kehityksen vaiheista sekä motoristen taitojen haasteista. Muuramessa suuren suosion ovat saavuttaneet siirtymäpussi sekä jumppaliike- ja tasapainopussit, jotka löytyvät myös Liikunnan vuosikellosta.

Liikunnan vuosikelloon nostetaan uusia aihealueita kysynnän ja tarpeen mukaan. Muuramessa perheille suunnatun kyselyn perusteella toiveiksi nousivat puistoleikit ja Muuramen harrastusmahdollisuudet, jotka löytyvät nyt vuosikellosta. Sivusto palvelee myös perheiden yhteistä liikkumista.

Tutustu Liikunnan vuosikelloon!

    Yhteystiedot
  • Nimi: Anssi Saiha
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Muuramen kunta
  • Sähköposti: anssi.saiha@muurame.fi
  • Puhelinnumero: 040-6607309
  • Www-sivu: https://www.liikuntakello.com/

Uusimmat ideamme