Liikuntaretkireppu lähtee mukaan päiväkodin retkille

Pereen päiväkodissa syntyi idea liikuntaretkirepusta, kun päiväkodin liikuntavälineistöä haluttiin uudistaa. Nyt erilaisia liikuntavälineitä sisältävä reppu on helppo napata mukaan vaikka kaikille päiväkodin retkille.

Pereen päiväkodissa Pirkkalassa haluttiin lisätä liikkumisen mahdollisuuksia siten, että liikunta olisi mahdollisimman helppoa monessa eri paikassa, ja että liikuntavälineet olisivat tällöin helposti saatavilla. Syntyi idea liikuntaretkirepusta, joka on helposti mukaan otettava reppu, jonka sisältä löytyy välineitä moniin erilaisiin peleihin ja leikkeihin. Reppu ja sen sisältö hankittiin Pereen päiväkotiin syksyllä 2020.

– Reppu löytyy päiväkodin ulko-oven läheisyydestä ja se on tarkoitus ottaa retkille mukaan. Reppu on tarkoitettu koko päiväkodin käyttöön, kertoo Sanna Kannisto Pereen päiväkodista.

Reppu on kulkenut mukana monilla erilaisilla päiväkodin retkillä. Kannisto kertoo, että lapset ovat vapaasti voineet kehittää omia temppuratojaan ja kisojaan retkirepun välineillä. Repun sisältöä on käytetty myös ohjattuun toimintaan.

– Syksyllä ilmat olivat hyvin kosteat, joten retkirepun sisältö likaantui helposti ja puhdistus vei paljon aikaa. Jätimme retkirepun odottelemaan parempia kelejä. Talvella käytimme reppua luisteluiden yhteydessä, ja nyt keväällä retkirepun käyttö on taas lisääntynyt, kertoo Kannisto.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Piia Koskinen
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Varhaiskasvatuksen opettaja, hanketyöntekijä
  • Sähköposti: piia.koskinen@pirkkala.fi
  • Puhelinnumero: 0503634183

Onko sinulla idea, jonka haluaisit jakaa muillekin?

Lähetä ideasi