Säbäkipinä eskariviikko

Säbäkipinän eskariviikoilla liikutaan yhdessä ja innostutaan salibandysta

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinen lasten matalan kynnyksen toimintamalli. Säbäkipinän eskariviikoilla kannustetaan eskarilaisia lajin pariin. Tänä syksynä teemana on myös liikenneturvallisuus.

Säbäkipinän eskariviikot järjestetään tälläkin eskarilaisten lukukaudella! Säbäkipinän eskariviikot järjestetään syyskuussa ja tammikuussa; 4–8.9.2023 ja 22–26.1.2024.

Molemmille viikoille ilmoittaudutaan erikseen ja kummallakin niistä on oma teemansa. Syksyllä järjestettävän eskariviikon teema on liikenneturvallisuus. Teema näkyy esimerkiksi Säbäkipinän materiaaleissa.

Suomen Salibandyliiton pelaamisen ja harrastamisen kehityspäällikkö Tiina Koivisto kertoo, että Salibandyliitto halusi luoda varhaiskasvatukseen konseptin, jossa tärkeintä on yhdessä liikkuminen ja tekeminen. Eskariviikon materiaalien sisällöt pohjautuvatkin yleisen liikkumisen tukemiseen.

– Säbäkipinä mahdollistaa liikkumisen yhdessä ajatuksella: kuka vaan, missä vaan ja miten vaan. Tärkeintä on, että annamme lapselle helpon ja kivan tavan liikkua muiden lasten kanssa, hauskuus ja ilo edellä, Koivisto summaa.

Säbäkipinän eskariviikon materiaalit ovat maksullisia, jotta ihan kaikilla olisi mahdollisuus osallistua viikolle. Vaikka eskariviikko onkin nimetty yhdelle viikolle, voi viikkoa halutessaan viettää myös muulloin, sopivampana ajankohtana. Materiaalit toimivat varhaiskasvatuksen arjessa milloin tahansa.

– Olemme saaneet todella hienosti eskareita liikkeelle. Ensimmäisen eskaritoimintavuotemme aikana viikkoihin osallistui yhteensä 26 000 eskarilaista. Tänäkin vuonna ilmoittautuneita eskarilaisia on jo yli 7 000 ympäri Suomen, ja mukaan mahtuu vielä! Koivisto kannustaa.

Ilmoittaudu mukaan Säbäkipinän eskariviikoille!

Lue lisää eskariviikoista

Syksyn eskariviikon materiaaleja ovat:

  • Eskariviikon starttipaketti
  • Eskariviikon jatko-osa (nettiversio)
  • Eskarilaisten tehtävävihko + liikuntakortti
  • Säbäkipinän värityskuvia
  • Säbäkipinän ottelupassit
  • Säbäkipinä liikuntaleikki
  • XXL-kupongit
  • 8000:lle ensimmäiselle ilmoittautuneelle eskarilaiselle Kamuxin heijastinliivit !

Salibandyliiton Säbäkipinän perimmäinen tarkoitus on saada uusia lapsia ja perheitä lajin pariin, tuoda ylpeyden aihetta jo harrastavien ja kilpailevien keskuudessa sekä nostaa lajin mielenkiintoa – tarjota uusi ja innostava liikkumisen alusta lapsille sekä antaa seuroille erilaisia tapoja toimia ja järjestää toimintaa. Tarkoitus on sytyttää lapsen ja hänen vanhempansa kipinä tulla lajin pariin.