Tulipallo

Tulipallo – Niskalan päiväkodin viskareiden kehittämä leikki

Noin neljä vuotta sitten Kouvolan Niskalan päiväkodin silloiset viskarit kehittivät ja ideoivat sykettä nostavan leikin nimeltä Tulipallo. Nyt Jaana Hietala Niskalan päiväkodista kertoo, mistä lasten ideoimassa leikissä on oikein kyse.

Tulipallossa välineenä on iso, mutta kevyt jumppapallo. Yksi leikin osallistujista on polttaja, joka voi lasten toiveesta olla esimerkiksi aikuinen. Polttaja heittää tulipalloa pompun kautta toisia pelaajia kohti. Pelaajat yrittävät väistää ja juosta karkuun heittäjää ja palloa. Pallon osuessa pelaajaan, tulee hänen käydä maahan esimerkiksi kontilleen. Kaverit yrittävät pelastaa pelaajan koskettamalla hänen selkäänsä.

Niskala kertoo, että tässä sykettä nostavassa leikissä lasten motoriset perustaidot harjaantuvat monipuolisesti.

– Leikissä pitää juosta ja liikkua eri suuntiin, pysähdellä ja väistellä kavereita sekä palloa, sekä mahdollisesti vielä liikkua eri tasoissa ja heittää tulipalloa. Leikissä harjaantuu myös ryhmän yhteishenki sekä toisen auttamis- ja huomioimistaidot, Niskala summaa.

Ryhmän koosta riippuen leikki vaatii ainoastaan isohkon sisä- tai ulkotilan sekä tulipallona toimivan jumppapallon.

– Leikki on kokonaisuudessaan lasten ideoima ja kehittämä ja se on vielä neljän vuoden jälkeenkin yksi suosituimmista liikuntaleikeistämme päiväkodissamme, Niskala iloitsee.

Punainen jumppapallo

    Yhteystiedot
  • Nimi: Jaana Hietala
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Niskalan päiväkoti, Kouvolan varhaiskasvatus
  • Sähköposti: jaana.p.hietala@kouvola.fi

Onko sinulla idea, jonka haluaisit jakaa muillekin?

Lähetä ideasi