Ulvilassa luistellaan omalla kentällä

Tuulenpesän päiväkoti on halunnut mahdollistaa lapsille luistelun harjoittelemisen matalalla kynnyksellä. Päiväkodin varhaiskasvattajat jäädyttävät talvisin päiväkodin omaan pihaan jääkentän, joka ei olekaan mikään ihan pieni, vaan ihan kunnon kokoinen luistinrata.

Opettelua omaan tahtiin

Kenttää hoidetaan yhdessä lasten kanssa: kolataan lumet ja luistelun mukana tuomat jäljet jäältä pois ja laitetaan uusi vesi jäätä tasoittamaan. Luistelukentällä leikitään ja pelataan yhdessä, mutta jokainen saa ja ehtii edetä luistelun haastavassa lajissa omaan tahtiinsa.

Tänä vuonna uutena tempauksena Tuulenpesä otti yhteyttä paikalliseen vartiointiliikkeeseen, koska varhaiskasvatusyksikön lasten toivottiin käyvän iltaisin jäällä myös oman aikuisen kanssa jatkamassa päivällä luistimilla opittuja temppuja.

Luistelussa kun on sama kuin kaikessa lasten liikkumisessa: kun lapsi kokee oppineensa uutta, haluaa hän harjoitella lisää ja lisää harjoittelemallahan oppii taas lisää… Kuulostaa melko positiiviselta kierteeltä!

Kiertävät välineet mahdollistajana

Joskus kaupungin yleisillä luistinkentillä voi pienille lajin juuri aloittaneille olla aika kova vauhti, mikä saattaa jopa pelottaa. Täällä päiväkodin omalla jäällä saa harjoitella rauhassa.

Turvallinen ja suojaisa jää saattaa madaltaa kynnystä niin lapsella kuin aikuisellakin. Ties vaikka jokunen huoltaja olisi uskaltautunut pukemaan luistimet useamman vuoden tauon jälkeen jalkaansa. Lumikolat ja luistintuet jätetään vanhempien saataville, jotta myös he voivat huoltaa iltaisin jäätä.

Tänä vuonna Ulvilan liikkuva varhaiskasvatus myös hankki luistimia ja kypäriä, jotka kiertävät tarpeen mukaan kaupungin varhaiskasvatusyksiköissä niin, että jokainen saa kokea luistelun riemua – oli sitten omia välineitä tai ei.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Suvi Lammi ja Juuli Kemiläinen
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Tuulenpesän päiväkoti, Ulvila
  • Sähköposti: etunimi.sukunimi@ulvila.fi

Onko sinulla idea, jonka haluaisit jakaa muillekin?

Lähetä ideasi