Villasukkakävely Alavudella.

Villasukkakävely kannusti liikkumaan vauhdikkaasti ystävänpäivänä Alavudella

Ystävänpäivän villasukkakävelyssä Pikku-Iivarin päiväkodin henkilökunta ja lapset suuntasivat ulos pakkaseen kolmet villasukat jalassaan. Villasukkakävely toi mukanaan hengästyttävää ja riemukasta liikuntaa, seikkailumieltä, paljon naurua ja ihanaa yhdessäoloa.

Alavuden varhaiskasvatuksessa, päiväkoti Pikku-Iivarissa järjestettiin ystävänpäivänä villasukkakävely ulkona pakkasessa. Liikuntakoordinaattori Niina Penttinen kertoo, että idea talviseen villasukkakävelyyn lähti päiväkodin liikuntapalaverista, jossa mietittiin päiväkodin ryhmille yhteistä liikunnallista tapahtumaa ystävänpäivälle.

– Villasukkakävelyä varten lapset ja henkilökunta toivat kotoa mukanaan kolmet villasukat. Mikäli sukat jäivät vahingossa kotiin, myös päiväkodin varasukkia käytettiin, Penttinen kertoo.

Liikuntakoordinaattori oli tapahtumassa itse mukana pukeutuneena Alavuden liikuntamaskotti Voltti-tiikeriksi. Voltin kanssa leikittiin ja laulettiin tuttuja lauluja, kuten ”Tule ystäväksi”, ”Ystäväni tuttavani” sekä ”Ystäväni on kuin villasukka”. Metsässä liikuttiin ja juostiin Voltti-tiikerin perässä, jolla oli tietenkin myös villasukat jalassaan.

– Villasukkakävelytapahtumassa yhdistyi myös työhyvinvointi, sillä villasukkakävelyllä on monia terveyshyötyjä. Jalkaterän lihakset joutuvat tekemään valtavan paljon enemmän töitä kuin kengillä kävellessä. Villasukkakävely auttaa myös ääreisverenkiertoa, Penttinen summaa.

Penttisen mukaan lapsista oli niin hauskaa juosta ilman kenkiä pehmoisella hangella, että myös hengästyttävän liikkumisen suositus toteutui tapahtumassa hienosti. Tapahtumassa oli seikkailumieltä, paljon naurua ja ihanaa yhdessäoloa.

– Villasukkakävelyillä on käyty myös muissa Alavuden varhaiskasvatusyksiköissä. Vielä on ihania pakkaspäiviä edessä! Penttinen tiivistää.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Niina Penttinen
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori, Alavus
  • Sähköposti: niina.penttinen@alavus.fi

Katso uusimmat ideamme