Perhepäivähoitajat kodalla.

Yhteinen luontoretki ilahdutti Alavuden perhepäivähoitajia

Alavudella haluttiin tarjota yhteinen ja aktiivinen retkipäivä haja-asutusalueen perhepäivähoitajille ja lapsille, jotka tapaavat muutoin harvoin toisiaan. Retkipäivässä nautittiin yhdessä ulkoilmasta, seikkailtiin Jekku-jänön tahtiin erilaisilla tehtäväpisteillä ja paistettiin makkaraa.

Alavuden perhepäivähoitajille järjestettiin toiminallinen Jekku-jänön seikkailupäivä marraskuun alussa. Seikkailupäivässä tehtiin yhteinen retki metsään ja kotapaikalle. Päivän tarkoituksena oli tarjota aktiivinen retkipäivä haja-asutusalueiden perhepäivähoitajille ja hoitolapsille.

– Alavudella keskustan alueen perhepäivähoitajat ja lapset tapaavat päivittäin puistoissa ja hyödyntävät myös päiväkodin jumppasalia, mutta haja-asutusalueen hoitajat ovat usein yksin ja heidän hoitolapsensa näkevät harvoin toisia lapsia. Siksi koin, että nyt olisi oikea hetki järjestää pitkän korona-ajan jälkeen jotain yhteistä ja kivaa liikkumista luonnossa, varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Niina Penttinen kertoo.

Perhepäivähoitajille suunnattu tapahtuma oli osa valtakunnallista liikunnan aluejärjestöjen Lisää liikettä -hankkeen Jekku-jänön seikkailuviikkoa. Viikon tavoitteena oli lisätä liikettä ulkoympäristössä heittäytymällä mukaan Jekun seikkailuhin.

– Ennen tapahtumaa perhepäivähoitajat saivat kirjeen Jekku-jänöltä, jossa lapsia toivotettiin tervetulleiksi seikkailemaan Okskodalle. Parkkipaikalta pompittin Jekku-jänön ohjeilla kohti kotaa, jossa sitten leikittiin yhdessä pupuleikkejä ja kierrettiin Jekku-jänön toiminnallisia tehtäväpisteitä, Penttinen summaa.

Tehtäväpisteiltä löytyi muun muassa hiljentymispaikka, jossa aistittiin metsän tunnelmaa, tuoksujen tunnistamista purkeista, Jekku-Jänön liikunnallinen muistipeli, valokuvauspiste sekä Vahvuusvariksen tarinointituokio rohkeudesta. Aamupäivän aikana kodalla paistettiin myös makkaraa, ja lapset saivat leikkiä luonnon omalla temppuradalla.

– Yhteiset tapahtumat ja retket lisäävät ehdottomasti hoitajien yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä. Saimmekin perhepäivähoitajilta paljon hyvää palautetta retkestä, ja lapset kuulemma puhuvat siitä edelleen, Penttinen hymyilee.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Niina Penttinen Luonto lisää liikettä -hankkeesta sekä Elina Haapaniemi Huomaa hyvä -vahvuuspedagogiikan hankkeesta.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Niina Penttinen
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori, Alavus
  • Sähköposti: niina.penttinen@alavus.fi

Uusimmat ideamme!