Essi puhuu mikrofoniin.

Liikkuvan varhaiskasvatuksen liikuttavat kollegat 2022

Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmat palkitsivat kuusi Liikuttavaa kollegaa. Palkinnot jaettiin Liikkuen läpi elämän -seminaarissa Turun Logomossa 3.5.2022. Vinkkejä liikuttavista kollegoista kerättiin keväällä ohjelmien verkkosivuilla ja niitä tuli yli 120. Näiden vinkkien ja laadittujen kriteerien perusteella ohjelmat valitsivat kuusi palkittavaa.

Liikuttaja ja muiden innostaja Lasse Huttunen

Liikkuvan varhaiskasvatuksen Liikuttaja ja muiden innostaja -palkinto jaettiin saarijärveläiselle varhaiskasvatuksen opettajalle Lasse Huttuselle. Liikuttaja ja muiden innostaja -palkinto haluttiin jakaa varhaiskasvattajalle, joka on kannustanut ja innostanut esimerkillään sekä lapsia että aikuisia liikkumaan ja liikuttamaan muita.

Huttunen kertoo palkitsemisen tuntuvan erittäin hyvältä, sillä liikunta ja liikkuminen ovat aina olleet hänelle tärkeitä asioita. Huttusta ilahduttaa, että lasten liikuttaminen on herättänyt arvostusta myös työyhteisössä.

– On hienoa, että lasten ja nuorten liikkumiseen on kiinnitetty huomiota myös valtakunnallisesti Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman kautta. On mahtavaa nähdä lasten iloa ja riemua heidän liikkuessaan. Myös lapset, joilla voi olla monissa asioissa haasteita, saattavat suoriutua liikunnallisista hetkistä hienosti ja saavat niistä onnistumisen kokemuksia. Liikkuminen on iloinen asia! Huttunen iloitsee.

Mahdollistaja ja positiivinen taustavoima Essi Kaipainen

Liikkuvan varhaiskasvatuksen Mahdollistaja ja positiivinen taustavoima -palkinnon sai Kirkkonummen liikunnan hankekoordinaattori Essi Kaipainen. Palkinto haluttiin jakaa henkilölle, joka on luonut omalla työllään mahdollisuuksia lasten liikkumiseen sekä päiväkotien työhön.

– Kyllähän tämä palkinto oli yllätys, mutta todella kivalta tuntuu. Teen työtä, joka on itselleni todella merkityksellistä, joten on hienoa, että sitä arvostetaan. Parasta työssäni on lasten liikunnan riemu ja se, että liikunnallista toimintakulttuuria edistetään ja kehitetään. Se on kaikkien etu, Kaipainen kertoo.

Kaipaisen mukaan Kirkkonummella toimintakulttuuria on kehitetty muun muassa systemaattisilla nykytilan arvioinneilla sekä sillä, että liikkuminen on kirjattu kunnan rakenteellisiin asiakirjoihin. Jokainen varhaiskasvatusyksikkö saa vapauden miettiä, miten kehittää toimintaansa, ja koordinaattorina Kaipainen on prosessissa tukena.

– Yksi konkreettinen onnistuminen meillä on Kirkkonummiseikkailu, joka on 19 liikuntakohdetta sisältävä visuaalinen kartta Kirkkonummesta. Sen avulla on innostettu perheitä liikkeelle ja sen ympärille kehitetään jatkuvasti lisää toimintaa. Tänä keväänä uutuutena ovat ohjatut Kirkkonummiseikkailut, Kaipainen iloitsee.

Kirkkonummiseikkailusta voit lukea lisää aiemmasta ideajutustamme.

Lisää Liikuttavien kollegoiden palkitsemisesta sekä eri ohjelmien palkituista kollegoista voit lukea ajankohtaisjutustamme.