Lapset pihalla lähdössä juoksuun

Liikunnallisen elämäntavan paikallista kehittämisavustusta haettavissa varhaiskasvatukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi Liikunnallisen elämäntavan paikalliset kehittämisavustukset liikunnallista elämäntapaa edistäviin hankkeisiin vuodelle 2024. Avustukset haetaan aluehallintovirastoista ja hakuaika päättyy 11.12.2023 klo 16.15.

Avustuksen päätavoitteena on lisätä väestön liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta Suomessa koko elämänkulussa, erityisesti vähän liikkuvien keskuudessa. Liikkuvan varhaiskasvatuksen osalta avustuksen tarkoituksena on tukea liikunnallisen toimintakulttuurin muodostumista varhaiskasvatukseen. Pyrkimyksenä on, että varhaiskasvatus mahdollistaa lapsen liikkumisen vähintään kaksi tuntia päivässä, mikä kattaa noin 2/3 fyysisen aktiivisuuden suosituksista. Lisätietoja esim. kriittisistä menestystekijöistä ks. OKM liite 2. Liikkuva varhaiskasvatusTiedosto avautuu uudessa välilehdessä.

Liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämisavustusten avulla toimeenpannaan valtakunnallista liikkumisen edistämisen Liikkuvat-kokonaisuutta paikallisella tasolla. Keskeisinä periaatteina ovat poikkisektoraalinen, -hallinnollinen ja -ammatillinen yhteistyö, liikunnan läpäisyperiaate suomalaisessa yhteiskunnassa sekä sukupuolten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Avustusta voidaan myöntää kunnille sekä varhaiskasvatusta järjestäville rekisteröidyille yhteisöille ja säätiöille. Avustusta ei kuitenkaan voida myöntää esimerkiksi suoraan kuntien varhaiskasvatusyksiköille (hakijana tulee olla kunta).

Lue lisää Liikunnallisen elämäntavan paikallisista kehittämisavustuksista opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta!