Unelmien liikuntapäivä

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä

Unelmien liikuntapäivä rakentuu varhaiskasvatusyksiköiden omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Se on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua ja järjestää tapahtumia.

Unelmien liikuntapäivää on toteuttamassa suuri joukko eri toimijoita yhdessä. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Päivä voi täyttyä esimerkiksi avoimista harjoituksista, pihaleikeistä, metsäseikkailuista, kävelykokouksista, taukojumpista, pyörälenkeistä ja lajikokeiluista. Kuka tahansa voi järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman ja olla mukana rakentamassa liikkumisen juhlapäivää. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Lisätietoja Olympiakomitean Unelmien liikuntapäivä -sivulta.

Pihaseikkailupäivä tai vaikkapa pyöräilypäivä?

Voisiko päiväkodin liikunnallinen kevät huipentua vaikka yhteiseen pihaseikkailuun päiväkodin pihassa? Pihaseikkailun voi järjestää päiväkotipäivän aikana tai vaihtoehtoisesti perheiden yhteisenä liikunnallisena tapahtumana. Pihaseikkailupäivän aikana voi esimerkiksi hyödyntää leikkivarjoa karusellina ja pallojen kanssa, hyppiä keppien tai narujen yli, tasapainoilla kivillä tai hiekkalaatikon reunoilla, heittää ja potkia palloa, suunnitella ja suorittaa yhdessä erilaisia ratoja.

Vanhempien lasten kanssa voi myös viettää pyöräilypäivää? Pyöräillen voi tehdä monia tehtäviä kuten pujottelua, kahdeksikkoa, ympyrää ja jarrutus- ja liikkeellelähtöharjoituksia.

Ideat jakoon!

Liikkumisen voi jakaa tapahtumapäivänä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä! Seuraa Unelmien liikuntapäivän sometilejä, jotta pysyt ajan tasalla päivän tapahtumista ja uutisista.

Kertokaa miten teidän yksikössä vietetään Unelmien liikuntapäivää lähettämällä meille ideanne alla olevasta Lähetä idea -linkistä!

 

Onko sinulla idea, jonka haluaisit jakaa muillekin?

Lähetä ideasi