Avaa ovi ja yhteinen seikkailu voi alkaa

Onko taivaalla hassun muotoisia pilviä? Kutsuvatko kuralätäköt hyppelyyn? Millaista olisi kävellä jättiläisen askelin? Arkiseikkailu kannustaa aikuista ja lasta liikkumaan yhdessä lähiympäristössä. Viime vuoden menestyskampanja toteutetaan uudestaan syksyllä 2022.

Arkiseikkailun ajankohta on 26.9.–7.10.2022.

Arkiseikkailu FI vaaka

Mukaan seikkailemaan

Arkiseikkailu on Liikkuva varhaiskasvatus ja Liikkuva perhe -ohjelmien yhteinen varhaiskasvatusyksiköille ja perheille suunnattu kampanja, jossa tutustutaan yhdessä lähiympäristöön. Perheet saavat bingoruudukon, jossa on erilaisia tehtäviä luonnon tarkkailuun ja liikkumiseen.

Kampanjan tavoitteena on kannustaa perheitä liikkumaan arkimatkoja lihasvoimin ja pysähtymään yhdessä ihmettelemään ympäristöä. Seikkailun voi toteuttaa joko matkalla kotoa varhaiskasvatukseen, lähtemällä ihmettelemään kodin lähiympäristöä tai vaikka kauppamatkalla.

Tuhat ensimmäisenä ilmoittautunutta yksikköä saivat postissa julistepaketin (kampanjaan on jo ilmoittautunut yli 1000 yksikköä). Syksyllä 2022 kampanja toteutettiin yhteistyössä Sydänliiton kanssa.

Arkiseikkailu-kampanjan materiaalit 2022

Vuoden 2022 kampanjamateriaalit löytyvät kolmella eri kielellä alta, josta voit ladata näitä tulostettavaksi tai lähetettäväksi perheille sähköisenä. Sivulta löytyy myös valmis viestipohja perheille lähetettäväksi.

Bingoruudukko 2022 – Bingobrickan 2022 – Adventure bingo 2022

Perheille tarkoitettuun bingoruudukkoon on koottu erilaisia tehtäviä luonnon tarkkailuun ja liikkumiseen. Ruudukon voi joko tulostaa tai lähettää perheille sähköisessä muodossa.

Bingobrickan för familjerna innehåller olika uppgifter för att observera och röra sig i naturen. Det går att ladda ner och skriva ut materialet eller att skicka det elektroniskt till familjerna.

Kampanjajuliste 2022 – Kampanjplanschen 2022 – Campaign poster 2022

A3-kokoisessa kampanjajulisteessa seikkailevat kampanjan maskottilinnut sekä muut bingoruudukon hahmot.

I kampanjaffischen är maskotdjuren på äventyr.

Kampanjahahmot ja logo – Kampanj logotyp – Campaign logo

Värityskuvat – Bilder som kan färgläggas – Pictures to be coloured

Lapset voivat kampanja-aikaa odotellessa piirtää tai värittää oman linnun, lintuystävän, joita voi käyttää somistamaan vaikka ryhmän ovia tai ikkunoita. Lintu sai 2021 kampanjan nimikilpailun kautta nimekseen Piipi Superpätkä.

Vanhat materiaalit

Vuoden 2021 materiaalit löytyvät täältä.

lintu grafiikka

Jäikö vielä jotain kysyttävää?

Ota yhteyttä

Haluatko uusimmat ideat ja uutiset suoraan sähköpostiisi?

Tilaa Liikkuva varhaiskasvatus -uutiskirje