Toiminnallista oppimista

27.09.2022 | 13:35

Olemme mukana Turun kaupungin STEAM Turku hankkeessa. Sen myötä muokkaamme oppimisympäristöämme tukemaan lasten luontaista tutkimus- ja ihmettelyhalua. Hankkeen myötä lisäämme digitaalisuutta motoristen taitojen  harjoitteluun ja havainnointiin.

Olemme siirtäneet liikuntavälineet saliin, jotta ne olisivat helpommin lasten ja aikuisten saatavilla. Näin monipuolisten liikuntahetkien järjestäminen helpottuu ja myös lapset voivat helpommin osallistua kun tarvittavat välineet ovat saatavilla. Salista on myös helpompi hakea välineitä ryhmään lasten käyttöön, kun niillä on selkeästi oma paikka salissa. Lainauslistan avulla on helpompi tietää missä eri välineet ovat käytössä.

Toiminnalliseen oppimiseen olemme saaneet lisää väineistöä, joten lasten tutkimiselle ja kokeilemiselle on paremmat mahdollisuudet. Näin tuemme myös liikkumista eri toiminnoissa, kun kaikkea ei tarvitse tehdä istuallaan. Myös ipadit mahdollistavat lasten tutkimísta liikunnallisesti, kun lapset voivat kuvata sekä ulkona että sisällä. Ipadeja voidaan käyttää myös lisänä liikuntahetkissä tai ulkona kannustaa lapsia liikkumaan esimerkiksi kuvasuunnistuksen avulla.

Lisää toimintatapoja

Vi har en årsklocka för rörelseverksamhet som används som ett verktyg för planerande av...


4. Tekemällä taitoja

Yksikössämme on käytössä kaikissa ryhmissä Skidireilin motoristen taitojen havainnointimateriaali. Lasten motoristen taitojen havainnointi tehdään...


4. Tekemällä taitoja