Aktivoivien lattiateippausten opas

Aktivoivien lattiateippausten käyttö on ollut suosittu keino, jolla on lisätty liikkumista Helsingin päiväkodeissa. Toteutuksessa on pidetty tärkeänä, että jokainen päiväkoti saa tehdä juuri heille sopivat ja toimivat lattiateippaukset.

– Keväällä poikkeusajan vallitessa halusimmekin mahdollistaa aktivoivat lattiateippaukset kaikille päiväkodeille. Tästä tahdosta syntyi Aktivoivien lattiateippausten opas. Opas on tehty työkaluksi varhaiskasvattajille lattiateippausten toteuttamiseen, ja se sisältää teippien suunnittelu- ja asennusohjeita sekä mallikuvia ja vinkkejä teippauksia varten, kertovat Helsingin kaupungin liikunnansuunnittelija Laura Pirhonen ja projektityöntekijä Riikka Riihimäki.

Jotta teippauksissa pääsee alkuun, oppaan mukana tarjotaan Helsingin päiväkoteihin teippien aloituspakkaus, joka sisältää neljä rullaa teippiä, viisi paria jalkoja ja viisi paria käsiä. Tällä pakkauksella jokaisessa päiväkodissa voidaan omaa mielikuvitusta ja luovuutta hyödyntäen rakentaa kuhunkin päiväkotiin sopivat teippaukset. Ajatuksena oli, että paketti tarjoaa mahdollisuuden päästä alkuun aktivoivissa teippauksissa, minkä jälkeen yksikkö voi itse jatkaa teippauksia.

– Oppaan suosio yllätti meidät, ja olemme todella innoissamme päiväkotien aktiivisuudesta. Ensimmäisen päivän aikana tuli jo 28 pyyntöä, ja tähän mennessä paketteja on lähetetty jo 85 kappaletta ympäri Helsinkiä. Olemme saaneet paljon kiitosta ja hyvää palautetta paketista, joten tälle oli selvästi tilausta, Pirhonen ja Riihimäki iloitsevat.

Helsingin päiväkotien on mahdollista pyytää aloituspakkausta edelleen syksyllä.

Opas on toteutettu osana Liikkuvan arjen rakenteita varhaiskasvatukseen -hanketta.

Lisätietoa voi kysyä Riikalta tai Lauralta.

Liikunnansuunnittelija Laura Pirhonen laura.e.pirhonen@hel.fi

Projektityöntekijä Riikka Riihimäki Riikka.Riihimaki2@hel.fi

    Yhteystiedot
  • Nimi: Riikka Riihimäki
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Projektityöntekijä
  • Sähköposti: Riikka.Riihimaki2@hel.fi